Familie OpstellingenLevenslessenLiefdepersoonlijk leiderschapRelaties

Landloper Johannes bracht een geschenk

Een landloper is iemand die geen beroep, vaste woon- of verblijfplaats en/of bestaansmiddelen heeft. Andere termen voor landloper zijn zwerver, clochard, vagebond en dakloze. Het is lang strafbaar geweest.

Gisteren was mijn woonkamer het podium voor opstellingen. Na anderhalf jaar time out zijn we weer begonnen. Kleinschalig en voorzichtig. Zoals ik ooit begonnen was. Met mij erbij zaten we met 6 rond de keukentafel voor de aftrap. We stelden 2 vraagstukken op. Eentje betrof het toelaten van de mannenenergie. Het is bijzonder, ook in mijn individuele consulten is dit hot. Vergeten vaders, afwezige vaders en verguisde vaders, ze komen in het licht en zo kan de levensstroom gevoed worden van vaders, moeders, zonen en dochters. Het mannelijke lift het vrouwelijke op en samen verdiepen zij hun zijn.

Landloper Johannes

Een vrouw van 72 bracht haar overgrootvader Johannes in. Hij was weggelopen van Cornelia, zijn vrouw die zwanger was van het derde kind. Verworden tot landloper eind 1800 en in Veenhuizen in de gevangenis beland. De overgrootmoeder was wanhopig en sprong met het derde kind in haar buik te water. Zij werd uit het water gered en baarde een meisje, de oma van de vragenstelster. Cornelia voedde verhard door de verlating, haar 3 kinderen alleen op. 

Hoe de liefde stroomt

We stelden de verguisde man op en hij betuigde spijt over hoe hij iedereen in de steek had gelaten. Hij schoot tekort zei hij maar kon niet meer doen dan hij had gedaan. Die oprechte uitgesproken woorden deden goed bij de achtergelaten vrouw en brachten verzachting in haar verharde gemoed. Er stroomde weer liefde. 

Geschenk door de eeuwen heen

Heel bijzonder was dat dit opening bracht bij de man om te vertellen dat zijn vertrek een daad van liefde bleek. Als hij was gebleven was de situatie nog ondraaglijker geworden. Weggaan was voor iedereen het beste. Hij had de ruimte en de vrijheid nodig om zijn lot te dragen. Er kwam ook eenzaamheid bij kijken en juist dit raakte ook het vraagstuk van de vrouw. Er werd een nieuw licht geboren en de overgrootvader kon dit via alle generaties doorgeven naar zijn achterkleindochter.

We namen blij vervuld over deze zielsontmoetingen afscheid van elkaar. En ik heb nog een tijdje dankbaar in mijn zetel na gemijmerd. Fijn! We pakken de draad weer op….Back to the future!

Hillie Stijn

2-11-2021

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *