Over Stijn

Hart voor wezenlijk bewegen

Ik gaf in 2010 gehoor aan de roep van mijn ziel in mijn Theater van de Ziel. Hiervoor heb ik succesvol gewerkt in diverse personeel & organisatiefuncties, consultancy en management in het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties als KPN-Telecom, gemeenten, welzijnsorganisaties en een Regionaal Opleidingscentrum.
Ik schoolde mij in de afgelopen jaren bij Phoenixopleidingen, het Hellingerinstituut en internationale leraren en deel nu mijn passie en wijsheid op het gebied van systemisch werk, familie- en organisatieopstellingen, Voice Dialogue, innerlijk kind- en relatiewerk, astrologie en numerologie.

Er waren diverse leraren op mijn pad, waaronder Wibe Veenbaas en Morton Hjort van Phoenixopleidingen, die mijn systemische blik schoolden, Vasumati, mijn leraar in Relatiewerk, Sjamanen als Ahamkara en Dancing Thunder voor hun verbinding met oerkennis van de voorouders; Jan Laurijsen, meester in numerologie en yogateachers Maria Hartog en Lilian Huizingh.

Eveneens ben ik moeder van een zoon en dochter en zij brachten mij mijn belangrijkste levenslessen van geduld, vertrouwen en overgave. Nu mijn kinderen op eigen benen staan, verdiept mijn pad zich en toont mijn zielsmissie zich met meer nadruk.

Kracht en kwetsbaarheid

Ik werk zowel vanuit mijn kracht als mijn kwetsbaarheid, beide polen zijn voor mij handvaten om met hart en ziel te kunnen leven en maken het me mogelijk om mij te verbinden met de ander, met de weg van de ander. Relaties zijn aldoor weer  spiegel van de ziel, weerspiegelen ook de kern van mens-zijn. Door thuis te komen bij jezelf, jezelf te kennen en zorg te dragen voor je welzijn, kun je pas betekenis hebben voor een ander.

Vanaf 2018 draag is mijn 2-de voornaam aan de voorkant: Stijn. Tijd om expressie te geven aan dit deel van mijn identiteit. Hillie komt van Hiltje, de moeder van mijn moeder en Stijn is de naam van mijn overgrootmoeder, de moeder van mijn opa Ketellapper.

Nooit klaar

Succes is een reis, geen bestemming…..Ik ben onderweg en de reis brengt mij telkens dichterbij en dieper in mijn wezen.  Mijn focus en activiteiten liggen in Theater van de Ziel op 3 vlakken: Identiteit,  Relaties en op Maatschappelijke Betrokkenheid. Alle vlakken zijn voor mij wezenlijk voor expressie.

In mijn theater geef ik podium aan de diepte van hart en ziel en verken ik de verbindingen met het Bestaan. Ik reis in vertrouwen door de rijke wereld van het onbewuste vanuit verwondering, ontroering en diep respect. Ik rijg mijn nuchtere vormgevende aard aan mijn intuitief bewustzijn.

Mijn weg staat voor ‘Worden wie je bent’.

Ik sta voor wezenlijke verbinding van waaruit ik acteer. Ik vertrouw erop dat het bestaan mij precies datgene geeft wat goed is voor mij en mij datgene onthoud wat niet langer bij mij past. Leef je in contact met het hoogste goed van mens-zijn, dan gaan  nieuwe wetten gelden: de wetten van de ziel. Je integreert zielskwaliteiten in je leven zoals vreugde en overvloed, liefde en mededogen, harmonie en vrede. Als je reist naar je authentieke kern, ga je terug naar je oorsprong, naar je wortels. Je ontdekt wat aangeleerd is, je erkent het zwart en het wit in jezelf, waardoor er een keus mogelijk is. Dat betekent jezelf herzien en een nieuwe visie, een wedergeboren worden van wie je bent. Een keus voor vrij en authentiek leven in respect voor je omgeving. Dat is waar ik voor ga.

Logo van Theater van de Ziel Zwaan vormt het logo. Zwaan is trouw aan zichzelf en brengt sierlijke kracht.

Vele wegen kent het leven                   

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen

Is er een die jij te gaan  hebt.

Die ene is voor jou. Die ene slechts.

En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.

De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.

De keuze is hoe die weg te gaan.

Met onwil om de kuilen en de stenen,

Met verzet omdat de zon een weg

die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.

Of met de wil om aan het einde van die weg

Milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.

De weg koos jou, kies jij ook hem?

Naar Dag Hammerskjold

4 gedachten over “Over Stijn

 • Priscilla

  Op de een of andere manier voel ik een ziels raakvlak met je “theater”
  Volg je al langere tijd op FB. Zou graag mee doen in maart, aan je opleiding familie constellaties.
  Maar woon in Italie, is voor mij buiten bereik financieel gezien.
  Goed Bezig in elk geval! Veel succes

 • Hi Priscilla, wat leuk je reactie, dankjewel voor je goede wensen. Fijn dat er ook lijntjes richting Italie liggen! Wie weet is mijn online opleiding numerologie die nu een update krijgt iets voor jou. Alle goeds voor jou!

 • Meindert-jan van Heukelum

  Hallo Stijn,

  ik las dat er elke maand een familie opstelling is zou graag als representant
  willen deelnemen heb alleen wat moeite de agenda of opgave mogelijkheden
  te vinden op deze site zodoende langs deze weg hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Meindert-jan van Heukelum

 • Hallo Meindert-Jan,
  Het klopt dat er vrijwel maandelijks een opstellingenmiddag is, maar nu even niet want ik ben in Frankrijk. Ik hou je op de hoogte voor het volgende podium dat ik wrs op de derde donderdagmiddag in augustus zal plannen. Dank voor je belangstelling!
  Hartelijke groet, Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *