Organisatie Opstellingen

Wieger Ketellapper en Snelle Jelle

Elke keer ben ik weer verbaasd als Wieger ketellapper herkend wordt. Wieger, van de kruidkoek was mijn opa. Vandaag was ik op bezoek bij Knols Koekfabriek, een klein bedrijf in de wijk waarin ik woon. Mijn dochter heeft er al eens een vakantie-seisoen gewerkt, maar wilde daar haar koekebakkerssporen niet bekennen. Groningers en Friezen en de trots van familiebedrijven!

Als kind kwam ik vaak in de bakkerij in Sint Johannesga, in dit dorp stond ook mijn wiegje. Ik werd als kleuter op de tafel gezet en moest liedjes zingen voor het personeel. De geuren en beelden bij Knol brengen de herinneringen weer tot leven. De koekfabriek werd doorgegeven aan de broers van mijn moeder en de jongste broer heeft er nog lang de scepter over gezwaaid. Zoals veel familiebedrijven is vergaan, hoewel ze het in crisistijd nu relatief goed doen, is de zaak enkele jaren geleden, verkocht aan de concurrent Peijnenburg. De koeken gaan nu ook onder de naam “Snelle Jelle” over de toonbank.

Een aantal jaren geleden was ik in opleiding bij Phoenixopleidingen in Utrecht waar ik de trainersopleiding en de opleiding voor professioneel begeleiden van organisaties volgde. Wibe Veenbaas, de directeur van het gerenomeerde opleidingsinstituut, een Fries net als ik, sprak mij aan op mijn ongeduld van indertijd. Ik had meer belangstelling voor het “Waarom”dan voor het “Hoe”. Hij zei in het Fries: ” Famke, dacht jij dat de koeken uit jouw familie zonder recept gebakken werden?”

Nu “Snelle Jelle misschien wel”.

koek1-223x300

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *