Maatschappelijke OpstellingSamenleving

Brandende Liefde voor Bijen

Gisteren ook genoten van oranje? Ik kocht op de vrijmarkt heerlijke Lindehoning van een bevlogen imker met hart voor de bijen. En een mooie Brandende Liefde, de bloem die de bij op het plaatje aandoet. Wie mij kent weet dat mijn hart ook zoemt voor het bijenvolk.

De 81-jarige vakman, dhr Kapma uit Vries vertelde mij een onbekende component in het drama rond de bijenvolken in de wereld. De massale sterfte is te wijten aan een natuurlijke vijand, de mijt waar de bij normaliter, raad mee weet. Én aan het landbouwgif van fabrikant Bayer, tegen wie nu gelukkig fors geageerd word.
En dankzij de imker van gisteren weet ik nu ook dat imkers zélf ook debet zijn aan de teloorgang van het eigen gebroed! Zij grijpen namelijk vanuit eigen belang in op de natuur van bijenvolken die op enig moment willen zwermen en daarmee met de helft van het volk de wijde wereld intrekken om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Goed voor de soort maar minder goed voor de honingpot van de imker. Wat doen de meeste imkers nu? Zij kortwieken de koningin zodat zij er niet vandoor kan en het volk binnen de poort en het bestuur van de imker kan blijven. Zo kan hij de verschillende soorten honing ook manipuleren door de volken te verkassen naar specifiek bloeiende velden. Koninginnen worden tegenwoordig ook kunstmatig geïnsemineerd, stel je de priegelapparatuur voor die daar aan te pas komt! Zo weet de imker zeker dat hij een zuiver ras heeft. Dit ingrijpen op de natuurlijke gang van zaken grijpt ook in op een natuurlijk proces van survival of the fittest bij de Bij. Hij wordt uitgemolken op zijn krachten.
Grote en kleine belangen die de bij heeft te trotseren. Ooit voorspelde Einstein dat de mensheid binnen 4 jaar zou sterven als de Bij het loodje legt. Ik wens ons een overheid die het economische belang accuut ondergeschikt maakt aan onze gezondheid en welzijn. Mijn brandende liefde, een natuurlijke bijenplant is een wezenlijke druppel op de gloeiende plaat. Zaai je mee?

20140427-130705.jpg

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *