Organisatie OpstellingenSamenleving

Geld is een relatie

Geboeid lees ik het gedachtengoed van Bas Haring over Geld in “De kleur van Geld”, de zomeruitgave van mijn bank Triodos. Bas verkondigt het gemeengoed: Geld is macht. En vervolgens ook dat je als spaarder invloed hebt en hiervoor verantwoordelijkheid draagt. Jouw geld wordt ingezet doot de bank voor anderen en als je nou maar kiest voor een bank die op goede zaken inzet, dan gaat jouw geld inderdaad goed.

Verandering komt niet langer van bovenaf, maar van onderop. De macht van de gewone man en vrouw is groter dan ooit. Onze overheid is nog druk doende om haar macht hierop af te stemmen en lijkt nog teveel in het oude paradigma te leven. Als dat jasje afgeschud word en de overheid weer van en voor ons is, dan komt de vaart in veranderen. Zolang er niets van boven komt, gaat veranderen erg langzaam, vindt Bas. Wenselijk dringt dit morgen door in politiek en ambtelijk bestel.

De langere termijn belangen van onze kinderen en kleinkinderen zou verankerd behoren te zijn in onze besluitvorming. Instituties en organisaties mogen hiervan meer doordrongen worden en dat bewustzijn zal komen als de ervaring groeit dat een verbinding met duurzame kosjere motieven alle partners goed doet.

IMG_2629

“Geld is abstract, het is een briefje met een getal erop of nog abstracter: Het is een getal op je pc”. Die ver-van-mijn-bed-show kan ertoe leiden dat mensen zich niet meer verantwoordelijk voelen voor wat er met hun geld gebeurt. Geld mag weer concreet worden door het besef van de relatie die je er mee hebt en de verantwoordelijkheid voor hoe je (spaar)geld gaat. Wie geld naar de bank brengt, helpt iemand anders. En ik zeg, beleg liever in bloemen en bijen dan in wapens of chemische industrie. Geld is een relatie, steek je hand hartelijk uit!

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *