Familie OpstellingenLevenslessenOrganisatie OpstellingenRelatie opstelling

Let love rule, geef om te ontvangen

Liefdesnest

Zo schattig, de liefde bloeit bij mijn achterbuurman. Het was alle 8 jaren die ik hier woon, een wat zonderling type, teruggetrokken achter de rolgordijnen met een tuin vol Berenklauw en tuinafval van de hele steeg. Sinds een paar weken groeit er een liefdesnest en hij neemt alles op de schop. De ramen gaan open, de tuin wordt aangenaam omgetoverd en hij zat er net zowaar te lunchen met zijn prinses in de zon! Op elk potje past een dekseltje, wordt in mijn achtertuin bewezen. Let love rule, hoe simpel kan het zijn?

Vertrouwen is het sleutelwoord


Onlangs leerde ik in een businesstraining dat een ondernemer eerst heeft te geven om de klantenstroom op gang te brengen. Het is daardoor makkelijker voor iemand om een vrijblijvend te proeven van de winkel en bekend te raken en vervolgens vertrouwen te krijgen. Vertrouwen is het sleutelwoord, ook in de liefde naar mijn zichtveld. Eerst geven en dan ontvangen.

Romantische economie


In de lexicon der Liefde, de Leidse liefdescursus voor gevorderden, las ik dat ‘L’amour zich voegt naar de wetten van de romantische economie. Waar gegeven wordt, dienen ook ontvangsten te zijn om het failliet van de romance te voorkomen’. Dat nu gaat de gemiddelde mens uiterst problematisch af. Het gezegde dat het beter is te geven dan te ontvangen krijgt een nieuwe eigentijdse lading. De gever heeft de controle daar waar de ontvanger zich kwetsbaar mag opstellen, ontvankelijk mag tonen. Het is zoveel makkelijker om te geven, het zijn de eerste stappen op het liefdesvlak, het geven is het level voor gevorderden.

bereid om te ontvangen

Ook uit datzelfde geciteerde Lexicon: Hoe groter het ego, hoe intensiever de zelf-streling van het ego. Juist de aanwezigheid van een baatzuchtig Ego maakt liefde tot zo’n heerlijke ervaring. Dat die Ander gelukkig wordt door uw aandacht, uw aanraking of uw glimlach is strelend voor uw Ego. Hoe zoet is het, allerhande verjaardagscadeautjes te bedenken of uitstapjes te organiseren naar decadente hotels. Hierbij stelt u zich langdurig het blije gezicht van uw Geliefde voor. Ach, en dat heeft u allemaal bewerkstelligt! Is het niet geweldig geluk te kunnen geven? Geef zoals mijn buurman zijn prinses een liefdesnest geeft. Kies precies dat, wat uw (aanstaande) Geliefde nodig heeft om gelukkig van te worden. En vergeet niet het mooiste ook cadeau te doen: uw bereidheid tot ontvangen.

20140404-121206.jpg

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *