Uncategorized

Managen en bedrijfsvoering in recessietijd

Adelaar….
Vlieg hoog,
Raak grote geest aan.
Deel je kracht,
Raak me aan, eer me,
Opdat ik je ook kan leren kennen.

 

FNV verruilt crisis voor toekomst

Is de kop van Trouw van vandaag. De FNV herstructureert en zet zijn leiders aan de dijk en dat is de geijkte manier waarop wij reorganiseren de laatste decenia. Het uitgangspunt voor de nieuwe vakbeweging is op een nieuwe leest geschoeid en wil meer aansluiten bij meer diversiteit en zelfredzaamheid van werknemers. Dat klinkt veelbelovend en ik wens de vakbeweging, het toe dat men werkelijk vanuit een nieuwe basis en met nieuwe mensen gaat bouwen en men niet in de verleiding komt om te bouwen op oude fundamenten. Geheid dat dan de oude problemen opnieuw opborrelen.

Ik sprak enkele dagen geleden een marketingmanager uit de bouwwereld over de aanhoudende crisis in dit werkveld. Hoe kun je ook hier crisis inruilen voor een toekomst met fundament en hoe draag je hieraan bij als eenzame leider. Verantwoordelijk zijn voor moeilijke keuzes, en soms onmogelijke targets halen, dat is je job. Keuzes die grote betekenis hebben voor medewerkers en doorwerken in hun persoonlijk leven. Hoe kies je als manager en kun je jezelf s’avonds recht in de spiegel aankijken, je kind toedekken als de man of vrouw die je ook bent. Hoe kies je zo dat je verstand kan uitleggen wat je hart je ingeeft? Wat is wijsheid, ga er maar aanstaan. Een intrigerend gesprek had ik met deze man.

Ratrace versus menselijke maat

Survival of the fittest in een ratrace kan je nekken. Het is belangrijk om regelmatig tijd te nemen om te luisteren naar jezelf en te sparren met gelijkgestemden of iemand die onafhankelijk van specifiek bedrijfs- en organisatiebelang, samen met jou een ander licht op je kwesties kan doen schijnen. Niet alleen vanuit ratio en het getallencircus, vooral vanuit een geinspireerde menselijke maat. Zodat je kunt staan voor keuzes in crisistijd en constructief bouwt aan toekomst.

 

 

Numerologisch bekeken:

De Een- de Enkeling
De 1 staat alleen, op zichzelf en meestal op een vooruitgeschoven post. Hij is de initiatiefnemer, de schepper, de pionier, een mens die echt onafhankelijk is en getuigt van individualiteit, originaliteit en voortvarendheid. De 1 geeft het tempo aan, is de leider, de dirigent. Dit is het getal van activiteit, het aansporen, de wilskracht, het initiatief, de bezitsdrang, de macht en de inventiviteit. Er is moed, geloof in zichzelf en de opborrelende ideeën. De 1 wil anders zijn dan anderen en meester over de eigen geest en levensstijl. Hij handelt snel en intelligent, is de baanbreker en komt in opstand tegen het gezag van anderen. Het grootste gevaar voor de 1 is egocentriciteit.
De 1 heeft in de eerste plaats een vriendelijker houding en een grotere interesse in zijn medemens te ontwikkelen, zodat hij een uitgebalanceerde 1-kwaliteit kan manifesteren. En dan kan hij grote dingen tot stand brengen waarbij hij houdt van de grote lijn en de details en bijzaken graag aan een ander overlaat.

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *