Trauma-release

Als je een traumatische ervaring hebt gehad, heeft dat vaak een ontwrichtende invloed op je leven. Stijn biedt in haar zorgvuldig begeleide aanpak de mogelijkheid om het opgeslagen trauma in je lijf en zielsgeheugen los te laten en een weg naar heelwording te vinden. Haar begeleiding hierbij wordt als veilig en professioneel ervaren en samen met het zorgvuldig samengestelde trauma-team hebben ze een beproefde heilzame formule ontwikkeld. Dit team bestaat uit ervaren en betrouwbare representanten voor de opstellingen. Na een intake spreken we de stappen af, waarbij een traumaopstelling, individuele release van traumasporen en coaching mogelijke ingrediënten vormen.

1.onbegrip

Trauma reacties leiden vaak weg van de verwonding en kunnen door de omgeving verkeerd worden geïnterpreteerd. Mensen voelen zich vaak onbegrepen over hoe diep trauma ingrijpt in de lichaamsbeleving. Mogelijk werd je gedrag als kind niet goed begrepen. Heling geeft op een diep niveau begrip, erkenning en ontspanning.

Trauma-release: There is a crack in everything. That’s how the light gets in.

2.veiligheid en vertrouwen

Een trauma verbrijzelt iemands veilige aannames over de wereld om zich heen Een van de gevolgen is innerlijke fragmentatie en emotionele splitsing in de persoon. Emoties, die te overweldigend zijn om te kunnen verwerken worden afgesplitst van het gevoel en als het ware in bevroren en gefragmenteerde toestand opgeslagen op een afgesloten plek in het brein.

3.Angst, woede en verdriet transformeren

Het lichaam- en zielsgeheugen bewaren herinneringen aan het trauma. Spanning, woede, angst en verdriet worden als verborgen ladingen in het lichaam opgeslagen. Door externe triggers kunnen emoties en lichaamsreacties echter makkelijk wakker worden geroepen. Onverwerkt trauma heeft grote impact op het vertrouwen in mensen , het ervaren van veiligheid en het kunnen aannemen van steun en geborgenheid en intimiteit. Het beïnvloedt de kwaliteit van belangrijke relaties: met partners, kinderen, collega’s, vrienden. Trauma heeft zowel op psychisch-, emotioneel -, cognitief -, relationeel – en gedragsniveau effect. Daardoor wordt het lastiger persoonlijke groei te integreren. (Bron traumatherapeut Gwen Timmer ) De op vermijding, controle en compensatie gerichte trauma-verwerkingsprocessen hebben vaak lichamelijke en psychische beschadigingen en sociale verstrikkingen tot gevolg.

4.fragmentatie en afsplitsing

Stoornissen in de hechting leiden tot een groei belemmerende symbiose. De balans van geven en nemen raakt verstoord, het kind verruilt van plek met de ouder en gaat geven in plaats van voor zich laten zorgen of claimen in plaats van vertrouwen. Een van de belangrijkste gevolgen van trauma voor een persoon is fragmentatie en splitsing tussen lijf en hoofd, emoties en handelingen, aan- en afwezigheid. Opnieuw hechting aangaan, gezonde sociale contacten, focus op gezonde en levende hulpbronnen helpt om gezonde autonomie ontwikkelen. In de trauma-opstelling wordt de  innerlijke splitsing inzichtelijk gemaakt: het ‘normaal’ functionerende overlevingsdeel, de weggedrukte traumadelen en de gezonde delen van een persoon kunnen elkaar bestrijden. Vanuit het gezonde volwassen deel kan verantwoordelijkheid worden genomen voor de innerlijke splitsing. De wijsheid danken we aan diverse sjamanen als de siberische Ahamkara, Noord-amerikaanse Dancing Thunder en joodse Daan van Kampenhout en Duits traumaspecialist Franz Ruppert en onze eigen ervaringen.

5. trauma-release

Onze aanpak bestaat uit een zorgvuldige intake waarin Stijn jouw geschiedenis en klachten samen met je op rij zet. We organiseren een afspraak waarbij het traumateam kan worden ingezet voor onze trauma-opstelling en de ondersteunende support die jou dient. Elke stap die we zetten is steeds maximaal inzichtelijk voor jou.