over Hillie

Hillie Schotanus: Passie voor levenskunst

Ik heb vanuit verschillende organisaties en disciplines gewerkt  met maatschappelijk ondernemerschap als mijn leidraad: Welzijnsinstellingen, KPN-telecom, Gemeenten en een Regionaal Opleidingen Centrum. Ik koos na een succesvol arbeidzaam leven in personeel& organisatiefuncties, consultancy en management in bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een andere toewijding. Namelijk de toewijding aan de roep van mijn ziel en krijgt dit vorm in mijn Theater van de Ziel.

Systeemwerker
Ik schoolde mij in de afgelopen jaren bij Phoenixopleidingen, het Hellingerinstituut en internationale leraren en deel nu mijn passie en wijsheid op het gebied van systemisch werk, familie- en organisatieopstellingen, innerlijk kind- en relatiewerk.

Er waren diverse leraren op mijn pad, waaronder Wibe Veenbaas en Morton Hjort van Phoenixopleidingen, die mijn systemische blik schoolden, Vasumati, mijn leraar in Relatiewerk, Sjamanen als Ahamkara voor hun verbinding met oerkennis van voorouders; Jan Laurijsen, meester in numerologie, Maria Hartog, lerares yoga en Jan Jacob Stam van het Hellingerinstituut voor het vakvrouwschap. Ik ben hen zeer erkentelijk!

Eveneens ben ik moeder van een zoon en dochter en zij brachten mij mijn belangrijkste levenslessen van geduld, vertrouwen en overgave. Nu mijn kinderen op eigen benen staan, ervaar ik volop vrijheid voor nieuwe verbindingen en spannende uitdagingen. Ik heb mij verbonden aan de Cooperatie van Pentascope(www.Pentascope.nl) en sta daarmee in een rijk en vol netwerk van partners en idealen die mij passen. Tevens committeer ik mij sinds 2009 aan de ethische code van Phoenix-opleidingen, waardoor ik mijn handelen en geweten een zuiver kompas geef.

Ik werk graag samen met andere trainers/creatieve geesten en organisators, zoals Madelon Barens (VoorVrouwen) Janet Mooi (Bewust Groningen) en Marian Jager (Diner voor succes en de Mazzelroute).

Kracht en Zacht gaan bij mij hand in hand, beide polen zijn voor mij handvaten om met hart en ziel te kunnen leven en werken en maken het me mogelijk om mij te verbinden met de ander, met de weg van de ander. Relaties zijn aldoor weer  spiegel van de ziel, weerspiegelen ook de kern van mens-zijn. Door thuis te komen bij jezelf, jezelf te kennen en zorg te dragen voor je welzijn, kun je pas betekenis hebben voor een ander.

 

Waarom hebben alle dingen een naam?

vroeg het meisje aan de meester.

Het was even stil….

en hij antwoordde: Wat een mooie vraag!

Je naam heb je van je ouders gekregen.

Omdat je een naam hebt gekregen kan ik je roepen.

En als ik je roep, kun je bij me komen.

En als je komt,kan ik je vasthouden.En als ik je vastpak, kan ik je loslaten.
WIBE VEENBAAS

13 gedachten over “over Hillie

 • Ik ben onder de indruk van je site. Well done!!
  Het is als een heldere nacht met een volle maan die 14% groter is dan normaal!

  “Stil zijn geworden
  de rusteloze libellen,
  Een jonge maan schijnt”.

 • Mooie site, wees trots. Ik ben het zeker op je!
  dikke kus Sucha

 • Hallo Hillie,
  Dit heb je mooi in elkaar gezet! Ziet er goed uit.
  Groet,
  Jaap

 • Het belangrijkste voor mij als ik een website bezoek dat is dat de website mij raakt met hart en ziel. Deze site raakt mijn hart en ziel en tegelijkertijd word ik stil.
  Wat een prachtige site die ik zeker nog heel veel zal bezoeken om af te stemmen op jouw aanbod en wat ik nodig heb.
  Proficiat
  Carol

 • Hai Hillie,
  Mooie website wil er eigenlijk wel wat meer van weten.
  Spreekt mij erg aan.

 • Laten we bellen, ik vertel er graag meer over. Dank je voor je reactie!

 • Wat een prachtige site, Hillie! Het bruist en sprankelt, maakt dat je dóór wilt lezen.
  En al lezende hoor ik jóu praten, het komt over hoor!

  groeten, Sonja

 • Al een poosje geleden kwam ik hier eens neuzen. Vond toen wat ik nu gelijk alweer zo treffend vind van wat ik als eerste op zou willen merken. En dan bedoel ik een helderheid zonder opsmuk, precies zoals ik je al van Hyves ken. Maar anderzijds geen enkele scrupules om te laten zien wat je te bieden hebt. En dat is veel…. heel veel.

  Van jullie gezinsportret word ik vrolijk, haha.

 • Als iemand jou wil leren kennen, zouden ze eerst beter je website bekijken. Dit zegt alles over wie jij bent. De jaren van studie waren ook jaren van zelfstudie. En dat heeft jou gebracht waar je nu staat. Een vrouw die in de wereld staat..!
  Het is voor mij dan ook een hele eer dat ik jouw logo heb mogen ontwerpen.
  Ik ben oprecht blij dat je mij hebt toegelaten in je vriendenkring. Je bent een vrouw om van te houden!

  Liefs Ab

 • Dag Hillie,
  Wat een boeiende en inspirerende website , ik bleef graag doorlezen.
  Succes

 • Hoi Hillie

  Prachtige site en mooie teksten heb je !! Je bent een inspiratie voor velen 😉

  Groetjes xxx

 • Lieve Hillie,

  Dank je voor jouw bericht. Ik kom dan nu op jouw website uit en er valt genoeg te lezen, wat ik dan ook nu even ga doen. Misschien dat we een keertje ergens live kunnen kletsen?

  Lieve groet terug,

  Arnold

 • hans de munck

  even een reactie na het numerologisch telefonisch contact.
  Ik vond het heel bijzonder hoe jij, die mij nauwelijks kent, zo mijn leven weet neer te zetten. Juist omdat je mijn leven niet kent voelt het voor mij heel veilig en is het daardoor ook makkelijk om met de aangereikte kennis over mijzelf aan de slag te gaan. Ik kan hier veel mee en ben je daar dankbaar voor Hillie, mooi dat je me zo’n heldere spiegel voor hebt gehouden. Mensen die dit lezen: een aanrader echt waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *