leiderschapLevenslesVoice Diaologue

Wat is intuitie?

Intuïtie is niet je eerste impuls

Vaak denken we dat intuïtie onze eerste ingeving is, de eerste impuls, het eerste wat we waarnemen in onszelf. Dat geeft verwarring, wat is intuïtie werkelijk? We menen dat het afkomstig is van ons authentieke zelf, onze zuivere ziel. En als we dan daarnaar luisteren zijn we verbaasd, teleurgesteld misschien of in twijfel over het resultaat.

We verwarren vaak onze angst, met intuïtie. Naarmate je zelfvertrouwen hebt kun je dit beter onderscheiden. ‘Angst voelt vertrouwd en tegelijk verontrustend aan, maar als ik me er zelfs maar even op focus, voel ik dat het geen steek houdt. Echte intuïtie is gegrond en duidelijk. Het is een weten dat ik kan vertrouwen’ schrijft Sheryl Paul.
Zo is het ook voor mij lang geweest. Pas toen ik weet kreeg van de versluierende lagen over mijn kern heen, kreeg ik meer begrip voor mijn intuïtie. Pas toen ik me bewust werd van mijn overlevingsmechanisme, de manier waarop ik me staande hield in de wereld. Het was lang mijn onbewuste patroon om me schrap zetten of flinker voordoen dan ik me daadwerkelijk van binnen voelde, als er iets spannends stond te gebeuren.
Je zuivere zelf voorbij je maskers

Toen ik dat helder kreeg en verder keek naar de volgende laag, kwam ik de kwetsuren tegen die ik opgelopen had als kind. Niemand komt  ongeschonden door de kindertijd. Alleen zo leren we en krijgen we kennis van goed en kwaad en kunnen we zelf een bewuste keus maken in ons repertoire. Toen ik die pijn onder ogen kon zien, door het toe te laten en het aan te kijken, werd het zachter. Kon het helen. Kon ik heel worden en mijn zuivere kern ervaren. Ik deed veel van die inzichten op bij Phoenixopleidingen. Ken jij jouw maskers al?

De eerste impuls is veelal gegeven vanuit emoties vanuit het patroon dat je je eigen hebt gemaakt, je persoonlijkheid, je ego. En pas als je wacht, tot rust komt, kan er een nieuwe ingeving ontstaan, vanuit je zuivere authentieke kern van wie je werkelijk bent. En dat is pas werkelijk intuïtie die je kunt vertrouwen.

©Stijn

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

2 gedachten over “Wat is intuitie?

  • helemaal zoals ik het ook beleef, mooi verwoord, dankje

  • Verhelderende uitleg weer. Ik laat ze even zakken….in dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *