);

Ode aan Jan Laurijsen, numeroloog met pinknagel

Het gaat niet over leuk

De Brabantse numeroloog, die mijn getallen gaat lezen, doet de deur open van een rijtjeshuis in een nieuwbouwwijk in Emmen. Hahaha buldert hij met een onmiskenbaar zuidelijk accent: “Jij bent helemaal geen Hiltje Stijntje… mevrouw de manager! We gaan een trap op naar zijn domein dat gehuisvest is in een slaapkamer. Er staat een huge buro waaraan hij verdwijnt in een grote leren bureaustoel en ik neem plaats op een wat gewoner zetel aan de overkant. In 1,5 uur maakt hij mij wegwijs in mijn getallen en leest hij mijn numerologische horoscoop. Toen ik eens vroeg: ‘Wanneer wordt het nou leuk”, antwoordde hij bulderend…Het leven gaat niet over “leuk” mevrouw Schotanus”. Tjonge dat kwam hard aan, ik vond dat ik wel eens rechten had opgebouwd, maar ook daar wist hij mijn verwachting ten aanzien van verdienen en rechtvaardigheid van repliek te dienen. Het leven is niet eerlijk mevrouw Schotanus! Deze joviale Brabander die 2 jaar geleden plotseling overleed, 67 jaar jong. Dank je wel Jan, ik mis je wijsheid, je serieuze bemoediging en joviale lach!

Chinees met lange pinknagel

Onze eerste ontmoeting bleek het begin van 15 jaren contact over de getallen. Een paar keer volgde ik een training bij hem en zeker eens per jaar raadpleegde ik zijn wijsheid. Hij ging een 7 weg, waar ik een 2 heb te gaan. Zijn weg was er eentje van eenzaamheid en spiritualiteit en mijne pad gaat over intuitie en overgave. We deelden elk vanuit onze eigen wijze de liefde voor de nummers. Hij bleef ambachtelijk handmatig alles uitrekenen terwijl ik een nerd in de arm nam en een computerprogramma ontwikkelde, waarin ik met 1 druk op de knop de getallen tevoorschijn toverde en meteen kon gaan broeden en interpreteren. Hij was ook fan van de I Tjing, het chinese orakel met hexagrammen die ook op getallen zijn gebaseerd. Hij leek ook wel wat op een chinees, zijn korte gedrongen gestalte en ronde hoofd en dan die lange puntige pinknagel. Waarom hij die liet groeien, no clue! Ik heb het hem niet durven vragen, hij hield altijd professionele afstand door mij steevast met ‘mevrouw’ aan te spreken. Ik stelde me voor dat hij er de post mee opende, zijn exclusieve briefopener. Heb je tegenwoordig niks meer aan, de postbode is uit het straatbeeld verdwenen.

Levende sommen

Voor mij is de numerologie een manier om intuitief met de getallen aan de slag te gaan. Zijn kennis reikte dieper, hij maakte er zijn levenswerk van. Ik combineer het graag met systeemwerk en astrologie. Het is een paar jaar wat op een zachter pitje geweest, ik en de getallen, maar onlangs kriebelde het weer. In het Open Podium heb ik altijd een teasertje en de laatste keer bracht ik de getallen op het podium. Ieder berekende aan de hand van zijn geboortedatum zijn weg en ervoer wat dat getal bracht en…we maakten sommen. 6-4= ? En er verschenen 3 representanten van verborgen getallen. Enneh je raad het al…altijd raak! De 3 voelde niet goed en ook een 7 moest vertrekken en alleen de 2 kon plek krijgen in de levende som. Ik hoor mijn meester numerologie bulderen!

Focus met jouw numerologie

Ik heb de nummers weer in ere, je kunt een consult erover nemen. Wil je meer weten over de achtergrond van numerologie, kijk dan even hier. Ik vind het een mooie start van een coachtraject. Naast je weg, krijg je zicht op je talenten en wat je hebt te leren! Focus is alles.

Stijn

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Verzorgt systeemopleidingen op het vlak van persoonlijk leiderschap. Heeft een open podium voor familie-opstellingen en levensvragen. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing over jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

6 gedachten over “Ode aan Jan Laurijsen, numeroloog met pinknagel

 • mei 24, 2019 om 11:34 pm
  Permalink

  Wat fijn om deze ode aan Jan te lezen! Zo herkenbaar en daardoor weer even dichtbij! Dank je wel

 • Stijn
  mei 24, 2019 om 11:37 pm
  Permalink

  Wat mooi dat je hem gekend hebt en nu herkent in mijn blog. Dankjewel voor je reactie.

 • juli 8, 2019 om 3:40 pm
  Permalink

  Goh, eindelijk duidelijkheid over waar Jan ineens gebleven is. Dank daarvoor. Zo’n mooi mens. En ik herken zoveel van hem. Ooit vroeg hij mij wat mijn beroep was. “Ambtenaar” zei ik. Bulderend van het lachen schoot hij half onder zijn bureau. Toen hij weer onder dat bureau vandaan kroop, zei hij: “dat wordt je dood.” Een half jaar later begon mijn sabbatical wat uitliep in een emigratie.

 • Stijn
  juli 8, 2019 om 7:32 pm
  Permalink

  Heerlijk verhaal, dankjewel Marianne. Zo leeft de markante man voort.

 • augustus 28, 2019 om 1:09 pm
  Permalink

  ♥️

 • Stijn
  augustus 28, 2019 om 1:13 pm
  Permalink

  🙂 Dankjewel Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.