numerologie

Ode aan Jan Laurijsen, mijn meester numerologie

De Brabantse numeroloog, die mijn getallen gaat lezen, doet de deur open van een rijtjeshuis in Emmen. Ik kom voor een lezing numerologie bij Jan Laurijssen. Hahaha buldert hij met een onmiskenbaar zuidelijk accent. “Jij bent helemaal geen Hiltje Stijntje… mevrouw de manager! We gaan een trap op naar zijn domein dat gehuisvest is in een slaapkamer. Er staat een huge buro waaraan hij verdwijnt in een grote leren bureaustoel. Ik neem plaats op een wat gewoner zetel aan de overkant. In 1,5 uur maakt hij mij wegwijs in mijn getallen en leest hij mijn numerologische horoscoop.

Het gaat niet over leuk

Toen ik eens vroeg: ‘Wanneer wordt het nou leuk”, antwoordde hij bulderend: Het leven gaat niet over “leuk” mevrouw Schotanus”. Tjonge dat kwam hard aan. Ik vond dat ik wel eens rechten had opgebouwd met al mijn geploeter. Maar daar wist hij mijn verwachting ten aanzien van verdienen en rechtvaardigheid om zeep te helpen. Het leven is niet eerlijk mevrouw Schotanus! Deze joviale Brabander overleed in 2018 plotseling, 67 jaar jong. Dank je wel Jan, ik mis je wijsheid, je serieuze bemoediging en joviale lach!

Chinees met lange pinknagel

Onze eerste ontmoeting bleek het begin van 15 jaren contact over de getallen. Een paar keer volgde ik een training bij hem en zeker eens per jaar raadpleegde ik zijn wijsheid. Hij had veel met de 7, waar voor mij de 2 belangrijk is. Zijn weg was er eentje van eenzaamheid en spiritualiteit en mijn pad gaat over intuïtie en overgave. We deelden elk vanuit onze eigen wijze de liefde voor de nummers. Hij bleef ambachtelijk handmatig alles uitrekenen. Terwijl Ik een slimme jongen in de arm nam en een computerprogramma ontwikkelde. Zodat ik met 1 druk op de knop de getallen tevoorschijn kon toveren. En meteen kon gaan broeden en interpreteren.

Hij was ook fan van de I Tjing, ken je het chinese orakel met hexagrammen? Die zijn ook op getallen gebaseerd. En eerlijk gezegd, hij leek ook wel wat op een chinees met zijn korte gedrongen gestalte en ronde hoofd. En dan die lange puntige pinknagel. Waarom hij die liet groeien, no clue! Ik heb het hem niet durven vragen, hij hield altijd professionele afstand door mij steevast met ‘mevrouw’ aan te spreken. Ik stelde me voor dat hij er de post mee opende, zijn exclusieve briefopener. Daar heb je tegenwoordig niks meer aan, de postbode is uit het straatbeeld verdwenen.

Levende sommen

Voor mij is de numerologie een manier om intuitief met de getallen aan de slag te gaan. Zijn kennis reikte dieper, hij maakte er zijn levenswerk van. Ik combineer het graag met systeemwerk en astrologie. Het is een paar jaar wat op een zachter pitje geweest, ik en de getallen, maar onlangs kriebelde het weer. In het Open Podium heb ik altijd een teasertje en de laatste keer bracht ik de getallen op het podium. Ieder berekende aan de hand van zijn geboortedatum zijn weg en ervoer wat dat getal bracht en…we maakten sommen. 6-4= ? En er verschenen 3 representanten van verborgen getallen. Enneh je raad het al…altijd raak! De 3 voelde niet goed en ook een 7 moest vertrekken en alleen de 2 kon plek krijgen in de levende som. Ik hoor mijn meester numerologie bulderen!

Cursus numerologie

Ik heb de nummers weer in ere, je kunt een consult erover nemen. Wil je meer weten over de achtergrond van numerologie, kijk dan even hier. Naast je levensdoel, krijg je zicht op je talenten en wat je hebt te leren! Focus is alles. Binnenkort start er een online cursus numerologie. En als voorproefje kun je het E-book numerologie downloaden door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Goed bezig met je erfgoed Jan!

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

22 gedachten over “Ode aan Jan Laurijsen, mijn meester numerologie

 • Wat fijn om deze ode aan Jan te lezen! Zo herkenbaar en daardoor weer even dichtbij! Dank je wel

 • Wat mooi dat je hem gekend hebt en nu herkent in mijn blog. Dankjewel voor je reactie.

 • Goh, eindelijk duidelijkheid over waar Jan ineens gebleven is. Dank daarvoor. Zo’n mooi mens. En ik herken zoveel van hem. Ooit vroeg hij mij wat mijn beroep was. “Ambtenaar” zei ik. Bulderend van het lachen schoot hij half onder zijn bureau. Toen hij weer onder dat bureau vandaan kroop, zei hij: “dat wordt je dood.” Een half jaar later begon mijn sabbatical wat uitliep in een emigratie.

 • Heerlijk verhaal, dankjewel Marianne. Zo leeft de markante man voort.

 • Bart Holtman

  ♥️

 • Mmmmmmmmmmmmm ik mis hem zo,en eingenlijk zo boos, hij was de man die mij af en toe in leven hield en mij verplichte contact te zoeken met hem,jeetje wat mis ik hem en onze contacten fijn dat u zo liefdevol over hem schrijft hij verdient het,harte groet Laura

 • Laura, hij was voor velen een grote steun. Jij mist hem, ik mis hem ook. Gedeelde smart… Liefs voor jou.

 • Dank voor het delen van deze ode. Mooi verwoord. Heel herkenbaar. Ook in mijn hart en leven leeft Jan voort. Zo’n 17 jaar geleden kwam hij op mijn pad. Wat is dat verhelderend geweest. Onlangs heb ik het laatste consult (eind 2016) met hem weer eens teruggeluisterd, daar licht ik van op.
  Ik voel verdriet omdat er geen ontmoetingen meer zullen komen, maar ben vooral dankbaar voor wie hij was en zijn wijsheid met betrekking tot het aardse leven.

 • Marieke, dankjewel voor je respons. Telkens weer is het voor mij fijn om te lezen hoeveel betekenis hij heeft gehad. Ik ben hem ook zeer dankbaar voor de wijsheid die hij deelde zowel op vlak van numerologie als Itjing. Hartelijke groet, Stijn

 • Wat fijn om dit te lezen. Is mis Jan behoorlijk… zijn bulderende lach, zijn eeuwige mevrouw… en zijn niet mis te verstane interpretatie van de nummers. ( ik ben een 4) Als ik dit lees, hoor ik hem weer, en zie m voor me. Dank daarvoor!

 • Alweer een fan van Jan, welkom! Hij was uniek!

 • Marcia van der Hart

  Ik ben al dagen op zoek naar contact over Jan. Sinds 2005 kwam ik bij hem en na mij het hele gezin, vrienden en kennissen. Soms reed ik met een vriendin van Amstelveen naar Emmen mee al had ik zelf geen consult. Wat was Jan geliefd. In een moeilijke tijd kon ik hem ook regelmatig bellen en tot 2018 was er contact. Daarna op het telefoonnummer geen gehoor. Ik belde de buren en hoorde dat Jan hier niet mee was. Wat een gemis.
  Gisteren luisterde ik een bandje terug, lange gesprekken waar je weet even voor moet zitten. Ik heb wat mensen die ik Jan en zijn kennis zo had gegund.
  Ik mis Jan als mens, zijn humor in alle nuchterheid maar vooral zijn eerlijke en objectieve waarneming. Niets werd opgesmukt alles werd helder als glas al had hij er drie verhalen voor nodig.
  Ik ben nog niemand tegen gekomen die kan wat Jan kon.
  Of bestaat die toch wel?
  Als je Jan mist, de bandjes brengen hem weer even terug, alsof je tegenover hem zit. Ik ga hem nog vaak bezoeken.
  Marcia van der Hart

 • Dankjewel Marcia voor je reactie. Het is een groot gemis dat Jan er niet meer is. Uit de reacties hier zie je ook dat hij zeer geliefd was. En hij is uniek. Ik mis hem ook enorm. Ik kreeg in 2018 zijn vrouw aan de lijn en hoorde van haar dat Jan overleden is. Ik was verbijsterd. Zijn kennis heeft hij in zijn lessen overgedragen aan mij en ik heb er met zelfstudie en door ervaring, mijn expertise in ontwikkeld. Sinds kort podcast ik over numerologie. Dat geeft je een indruk hoe ik werk. Voor de luisteraar is het kennismaking met numerologie. In een persoonlijke numerologische reading ga ik de diepte in. De trailer staat op deze site onder het kopje numerologie. Je kunt het bij Spotify onder Theater van de Ziel vinden en over enkele dagen op ITunes. Ook ben ik bezig met een online cursus numerologie. Kijk maar of ik iets voor je kan betekenen.
  Ik wens je sterkte bij het verlies van onze bijzondere wijze en leraar en deze uniek man.

  Met hartelijke groet
  Stijn

 • Bert-Jan Joosten

  Hallo, wat prachtig al drze ontroerende verhalen over hem te lezen. Jan heeft mij opgeleid tot nuneroloog. Ik heb vele sessies bij hem gedaan. Ik ben in 2017 van Emmen naar Zutphen verhuisd en hoop hier uiteindelijk een praktijk van de grond te krijgen om mensen te coachen middels nunerologie en klankmassage. Mr dat is een lange weg. Ik ben een 7 hè, een laatbloeier
  Ik heb veel aan Jan te danken en zijn methode eigen gemaakt.

  Vriendelijke groeten Bert- Jan Joosten
  bertjan02@home.nl 06-30156933

 • Ja Jan was geliefd en wordt gemist. Veel plezier en succes dan in het mooie Zutphen. Een zeven is een laatbloeier maar dan vast mooi gerijpt!
  Hartelijke groet!Stijn

 • Jeetje, wat een genot om zoveel mooie, vooral herkenbare verhalen over Jan te lezen. Geen idee waarom ik nu net opeens aan hem dacht……zijn naam googelde en hier belandde, dat ik aan hem denk gebeurt wel vaker maar hier belanden was een totaal onverwachte uitkomst. Ik durf niet te zeggen wanneer ik voor het eerst bij Jan op dat kamertje in Emmen in diezelfde stoel zat. Ergens in de jaren ’90…..vermoed ik. Ik heb bijna heel wat familie en vrienden meegesleept naar hem, zelfs hier nog een aantal keer sessies voor vrienden geregeld. Dan kwam Jan logeren. Het zou hem goed doen te horen hoe geliefd hij was. Jan is/was een numeroloog die zijn weerga niet kende…..die heerlijke bulderende lach, ach die hoor je een leven lang. Je werd gewoon vierkant uitgelachen 😉 als je voorzichtig opperde dat het misschien wel eens leuk zou zijn als het een tikkie minder ‘heftig’ zou zijn. Jan shine on you crazy Diamond. Leuk om te lezen dat iemand zich zijn methode heeft eigen gemaakt.

 • Ha Gaby, welkom bij de fans haha, ja dat weten dat hij zou geliefd werd, zou Jan zeker goed doen. Jij was een echte ambassadeur lees ik, had laatst contact met iemand uit Amsterdam die ook iedereen mee sleepte. Shine on idd Jan, dank voor alles wat je voor ons allen hebt betekent. Dank Gaby voor het delen van jouw liefde voor hem!

 • Hi,
  vaak aan Jan gedacht en aan wat hij wist te vermelden over mijn leven en mijn naam met veel te veel eeeeeee’s.
  Mooi om te lezen hoeveel hij voor ieder van jullie betekend heeft. Hetzelfde geldt voor mij en mijn dochter.
  Wát een spirit!

 • Ha Bea, dank voor je eerbetoon aan Jan, dat zal hem goed doen aan de andere kant. Teveel eeee’s haha, ik heb beeld 😉

 • Vandaag hoorde ik van een vriend dat Jan in 2018 is overleden.Zo’n prachtige wijze boeiende vrolijke mooie man.
  Goh..wat ben ik veel van mezelf te weten gekomen door deze schitterend mooie mens.
  zoveel dankbaarheid over een prachtig mens en numeroloog.
  Een poosje terug ging ik googelen en vond hem niet meer.
  Ik ben heel blij dat ik hem gekend heb.Met zijn prachtige lach,humor en wijsheid.
  Dank je Jan.

 • Wat fijn dat ook jij zoveel aan hem hebt gehad en blij met hem was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *