Afscheid

De song ‘All we are is dust in the wind’ van Kansas geeft een nietsig perspectief op leven en dood. Onlangs nam een dierbaar iemand afscheid van het leven met dit lied. Het is voor het eerst dat een verschillend perspectief zo pijnlijk is voor mij. Ik hield en hou van deze man, door heel ons leven zijn we elkaar blijven volgen en bij hoogtepunten hadden we vaak even contact. Zonder intiem een onderdeel te vormen van van elkaars leven, hield je toch een lijntje. Vanuit liefde voor wat eens was, omdat de liefde niet vergaat, in mijn beleving.

‘Beauty lies in the eye of the beholder.’  Met welke perceptie kijk jij naar liefde, zelfvertrouwen, waarheid en andere essentiële levenskwesties?

Deze 2 oerbewegingen poppen op voor mij: De autistisch beperkende factor en het psychotisch meer uitdijende perspectief. En het klopt voor een deel, beide bewegingen leiden tot oplossing en opgaan in het geheel. Naast dit aardse perspectief bestaat er voor mij de eeuwige ziel, die een aardse ervaring integreert en daardoor tot verdiept bewustzijn komt.

En mijn zoon registreert voor later: Ze wil geen morfine, wel weedolie als pijnbestrijding. Omdat ze bewust en in contact afscheid wil nemen van haar lieven.

The world is full of magic things, patiently waiting of our senses to grow sharper. -WB Yeats

Afscheid bestaat niet.
Oudste brug van Sevilla

 

Dust in the Wind  -Kansas

I close my eyes, only for a moment, and the moment’s gone
All my dreams pass before my eyes, a curiosity
Dust in the wind
All they are is dust in the wind

Same old song, just a drop of water in an endless sea
All we do crumbles to the ground though we refuse to see
Dust in the wind
All we are is dust in the wind
Oh, oh, oh

Now, don’t hang on, nothing lasts forever but the earth and sky
It slips away
And all your money won’t another minute buy
Dust in the wind
All we are is dust in the wind
All we are is dust in the wind
Dust in the wind
Everything is dust in the wind
Everything is dust in the wind
The wind

 

Rust zacht Michel

 

 

Stijn

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Verzorgt systeemopleidingen op het vlak van persoonlijk leiderschap. Heeft een open podium voor familie-opstellingen en levensvragen. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing over jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.