leiderschapLevenslesnieuwspersoonlijk leiderschapsystemisch

Geluk zit in een klein hoekje: het danst met licht en schaduw

Geluk gloort onder maskers

We ontdekken steeds meer dat onze maskers en geconditioneerde gedrag valse zekerheden zijn. Hieronder schuilt een grote schat. Elke keer zijn er prachtige levenslessen op ons podium  die het geheim van geluk onthullen. Als je de moed hebt om je blokkades te erkennen en je zielsfluisteringen te horen. De generatie die in de crisistijd geboren werd voedde hun kroost op met de idee dat het goed zou zijn voor de longen als kinderen huilden… Wat een karigheid voor de kinderen van die tijd, zo kijken we er op terug. Onbewust onbekwaam wordt bewust onbekwaam, wordt bewust bekwaam. De man werd razend en zijn woede mocht er zijn, gaf hem power.  In het perspectief van het karige bewustzijn van zijn ouders, geeft kracht het geluk van een groter geheel. Een vrouw werd geraakt door het tekort dat haar vader had, de hele familie zag ineens het kleine jongetje dat zijn moeder veel te vroeg moest missen en daardoor in de rest van zijn leven in harde flinkheid stolde. De verwijten en de ruzies in de familie kregen een ander licht toen ieder verantwoordelijkheid nam voor het eigen stuk.

 

Het geheim van geluk

Uit de opvoedingsfilosofie van de vijftiger jaren stamt het idee dat je kinderen moet afleiden van pijn en ongemak, kennelijk werd de schaduw geschuwd. Te begrijpen in het licht van een zwarte bladzijde in de geschiedenis, de tweede wereldoorlog was voorbij en men wilde bouwen aan een nieuwe wereld. Zand erover en voort! Een voedingsbodem voor schuldgevoel als je je mistroostig voelde. Dat wat er niet mag zijn, steekt des te steviger de kop op, weten we nu.  Geen licht zonder schaduw en vice versa. Wil je slechts lichtvoetig door je leven huppelen, of hang je zwaarmoedig op de bank? Vanmorgen vertelde een cliënt over wat grootste visuele meditaties  met haar doen: Haar gedachten slaan op hol in De Ja-maar-stand. Zij wordt blij geraakt van een kop koffie, de geur, de warmte en de smaak. In het kleine schuilt grootsheid.  de polariteit roept je de verdieping van je leven in. Daar waar het schuurt, daar waar je niet wil of mocht kijken van vroeger, voorbij de loyaliteit van de spreekwoordelijke paplepel, ligt geluk. Daar wil jouw identiteit de verdieping in en de overkant zien van nieuwe ervaringen.

Geluk zit in een klein hoekje

Elke generatie leert van de vorige en als mensheid groeien we in bewustzijn. Het is een kunst om vrede te sluiten met het verleden en het als een steun in je rug te ervaren. Dat maakt dat je in vertrouwen naar de toekomst met moed in het heden kunt staan. Het heden is de enige realiteit waar je geluk kunt ervaren en zo te leven is je grootse risico op een gelukkige toekomst. Het is spannend maar niet moeilijk, je hoeft alleen de spanning in je lijf op te zoeken en je er bewust van te worden. Geluk zit in een klein hoekje van je lijf, heet het welkom en je wordt compleet.  Als je je schaduw welkom heet, kan je licht stralen. Het leven met haar polariteiten wacht op jouw authenticiteit, de wereld schreeuwt  om echte mensen. Daar gloort een authentiek land, het land van Geluk. Het geheim van geluk is vrijheid. het geheim van vrijheid is moed (Thucydides).

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *