Familie OpstellingenLevenslessensystemisch

Theater van sterrenstof

Nog steeds zet ik mensen op het verkeerde been met Theater van de Ziel, de naam van mijn bedrijf. Gisteren kreeg ik 2 overduidelijke verkopers aan de deur die mij een marketingtool wilden verpatsen. De onraad die ik niet rook bij het verleidelijke telefoongesprek drong penetrant in de neusgaten, toen het duo de drempel overstapte. Ik ging onmiskenbaar een verloren uur tegemoet. Met haar lange nepnagels als klauwtjes de pen omklemmend, wees ze op papier aan dat mijn theater nergens scoorde in God Google.

Opstellingen

Ik vertelde haar waar mijn theater voor staat en dat het een metafoor is voor de opstellingen die ik geef. We probeerden ‘systeemopstellingen’ en floeps daar verscheen het gerenomeerde Hellingerinstituut, waar ik ook mijn vakkennis haal. We schreven “familieopstellingen Groningen’ en ja hoor daar waren de mij bekende concullega’s. We typten Ondernemerscoach en toen zag ik mij door minder bekend volk omringd. Coach is weer een te algemeen en niet een fijn zoekwoord. Maar ik ben het natuurlijk wel, net als trainer. Enfin zij had zich duidelijk niet goed voorbereid maar het duurde wel even eer ze zich gewonnen gaf. Iets langer dan het geplande uur later maakte ik er korte metten mee, mijn volgende afspraak kwam er aan.

Je ziel fluistert sterrenstof

Theater van de sterrenstof

We associëren een theater meteen met glamour, klatergoud, plezier en toeschouwer zijn. Het leven is vaak niet wat het lijkt en pas bij een diepere tweede blik ervaar je de onderstroom. Die manifesteert zich subtiel, het vraagt een diep luisterende houding met respect voor het leven en kennis en levenservaring omtrent wie jij bent. Onze buitenkant is jong en mooi als we as het levenspodium betreden. Met de levensjaren voegen we daar een subtielere kwaliteit aan toe, ik noem het wel eens sterrenstof. Mijn Theater van de Ziel is open voor ieder die wil leren luisteren naar zijn of haar ziel.

Hillie Schotanus

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

4 gedachten over “Theater van sterrenstof

 • Hoi Hillie,

  Vriendin ried je creatieve site aan, maar ik begin met mijn eigen ruggengraat:

  Vormen van verlangensmachines

  ik lijd

  jij ziet

  hij vindt

  wij worden

  jullie publiek

  zij-zijn

  Sterrenstof doet denken aan ‘restsporen’, ofwel aan onwillekeurig herinneren vanuit morfogenetische velden, waarmee jouw theater aan (het lijden van) helden, terwijl we natuurlijk ook elkaars (metafysische) anti-helden zijn. De ziel doet me denken aan wilspunten (voor ieders kwantumfysica). Als we dan een en ander in elkaar vouwen, zouden we dan werving en selectie zodanig kunnen organiseren dat “we” van 1% eigenaars 99% verhalenvertellers kunnen maken (bv op basis van “human design”)?

  Met hartegroet,
  Michiel

 • Dank voor je diepzinnige respons Michiel. Wat bedoel je met het organiseren van werving en selectie naar eigenaars en verhalenvertellers?

 • Dat ‘naar’ zie ik niet terug in mijn eigen tekst, of het moet ons richting geven naar de toekomst als enige geloof, in vertrouwen ook te stellen.
  1% bezitters van kapitaal zouden we moeten uitbreiden naar minimaal 3% authentiek leiderschap (jouw levenshouding op je site transformeren naar praktijken achter karikaturen van bv boeken).

 • Dankjewel voor je toelichting.
  Goed weekend verder,
  Hillie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *