Familie OpstellingenLevenslessensystemisch

Zijn muze

Ze was zijn muze. IMG_3141.JPGDat de liefde meer gezichten kent, bleek onlangs in een opstelling van een vrouw. Zij had weinig energie, kon er ook niet de hele dag zijn en was zeer ‘eager’ om te komen. We maakten een speciale afspraak voor haar met een dreamteam aan representanten. Zoiets ontstaat bij toeval of? Het eerste wat me opviel toen ze binnenkwam waren haar stralend blauwe ogen, poorten naar de ziel. Ik heette haar welkom met haar mooie kijkers.

Hoe gaat dat dan verder?

Ik nodig iedereen uit in een kring en zit naast de vraagstelster. Ik vraag waarvoor zij komt en zij schetst dat kort. Zij had wel eens eerder systeemwerk meegemaakt, dus daar hoefde ik verder niets over te vertellen. Anders had ik gezegd dat je eigenlijk niets anders hoeft te doen, dan het te laten gebeuren. Representanten stellen zich in dienst van het vraagstuk en de vraagsteller en verbeelden personen, gebeurtenissen of een kracht die nodig is. Zij voelen en ervaren dat deel waar ze voor staan, hun doen en later krijgt ook de uitingen van het karakter dat ze verbeelden. Alles verhoudt zich in het veld tot elkaar zoals het ook in werkelijkheid plaats vindt. In deze situatie stond er een benauwde vrouw en een praatgrage geliefde die niet gemakkelijk zijn werkelijke gevoelens deelde.  De eerste vrouw van hem kreeg ook plek en dat gaf de zaak dimensie en diepgang.

Balans, verhouding en welkom

Dit alles wordt overigens met integriteit naar degenen die een rol spelen gebracht, zij zijn alleen op het toneel ten dienste van de vraag. In een opstelling draait het altijd om balans, verhouding en welkom. Het eren van deze principes zorgt ervoor dat er een gezonde beweging kan plaats vinden. Op de eerste plaats in het bewustzijn van de vraagsteller en tegelijkertijd ook in de situatie. Dat maakt het systeemwerk een zeer krachtige en werkzame methode.

Muze

Er was sprake van diepe liefde, ze bleek zijn muze. Dat te weten, deed haar goed. Zijn eerste vrouw, de moeder van zijn kinderen kreeg en hield zijn diepe respect, hij bleef haar trouw. Een andere vorm van liefde. Het duurde een poos eer hij haar kon zeggen dat hij haar als man vreselijk zou missen maar dat hij haar vanuit zijn hoogste zijn, zijn ziel, een alomvattende liefde gunde, met een geliefde die er geheel voor haar kon zijn. Dat gaf basis voor het afscheid.

 

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *