Familie OpstellingenGezondheids-opstellingLevenslessensystemisch

Voorbij levenslang

Sommige relaties duren levenslang en reiken verder naar mijn weten. Eind augustus kreeg mijn vader een hartaanval. Hij herstelt er gelukkig goed van, is daar harT voor aan het werk. Toen hij met zijn 83 jaren op de intensive care in het ziekenhuis lag, kwam spontaan zijn oudere broer, mijn oom Arend met scootmobiel op bezoek. Mijn vader werd meteen geraakt, wat bijzonder deze broer van 96 nota bene, die ook in de afgelopen jaren te stellen had gehad met gezondheidsperikelen. Zeer tot zijn ongenoegen want de man ging graag zijn gang, de hort op en kluste in de tuin zijn lieve lust. Het ging verder daar op de IC. Op die zorgvolle afdeling werd nog een oudere man verrast door zijn broer, een sinds lang gepensioneerde boer.

Voorbij levenslang

Boers

De 2 bezoekers raakten aan de praat met de beide patiënten als ademloze toehoorders, in hun bed verbonden aan de slangen van de hartbewaking en menselijk aan hun bloedverwanten. Het ging over vroeger en hoe het er in oorlogstijd en de crisisjaren om die angstige jaren van macht en onmacht aan toe ging. De schaarste, het harde werken, de veroordelingen over goed en kwaad en de onveiligheid uit die tijd. De tijd herleefde, er was begrip voor elkaar en trauma werd door dit delen met elkaar op die intensive care verwerkt. Ontroerend mooi. Vandaag blies oom Arend op 96-jarige leeftijd na een hartstilstand zijn laatste adem uit.

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *