Levenslessensystemisch

De leukste visboer en zijn ideaal

Ik overweeg een gezinszak kibbeling zei ik tegen de beste en nu ook de leukste visboer van de stad. Hij legde uit hoe ik om het warm te houden snel naar huis moest fietsen met de vis onder de oksels. Hij grolde en dolde nog even door en zou mij bij het afrekenen teveel terug geven en toen biechtte hij dat hij in de war was. Want ik leek zoveel op zijn vriendin. Hij sprak verliefd over haar en vertelde hoe mooi ze was. Ik hoopte voor hem dat deze toch wat jonger was dan ik en ik een oudere versie van haar, waarop hij diplomatiek sprak: ‘Dat zijn uw woorden’.

Leuk opdrogen

Ze leek niet op haar moeder en hij hoopte dat ze later inderdaad er zo uit zou zien als ik. Ja de leukste visboer is het van Grunn en wijde omtrek! Ik kreeg een foto te zien van zijn lief en vervolgens vond ik dat ze op mijn dochter leek, die ik even als demo van Facebook plukte. Wonderlijk vond de man. Je hoopt dus dat ze net zo leuk opdroogt als ik zei ik en hij herhaalde wederom zijn diplomatieke riedeltje.

Geliefden
Geliefden

De man als project

En ze mag dus vooral niet op haar moeder gaan lijken, dacht ik. Jonge mannen worden verliefd op een vrouw en stappen in een relatie in de hoop dat ze altijd zo mooi blijft als ze dan is. Vrouwen stappen in de relatie en zien wat er mankeert aan de man van hun keuze en zij denken vaak: “Dat verander ik nog wel”. Zij denkt aan de man als een project en hij valt vooral op haar uiterlijke schoonheid. En als je geluk hebt, je klavertjes vier weet te vinden en je  laat raken juist door de beperkingen van de ander, dan krijgt de liefde vruchtbare bodem. Dan kan een groter besef groeien van wat leven is. Dan kan er dankbaarheid ontstaan en krijgt de liefde kans om ruimte geven aan de ontwikkeling van man en vrouw afzonderlijk en de liefde tussen beiden. We hoeven niet een partner te hebben om het geluk te vinden, die parel ligt in onszelf. Je kunt je eigen mannelijke en vrouwelijke eigenschappen liefdevol integreren en jezelf genoeg zijn, een liefdespartner vormt dan de heerlijke kers op je eigen slagroomtaart.

Big smile

Hij had geen foto van zijn schoonmoeder. Ik fietste door de regen met een big smile naar huis, het leven gaf me een kado, ik voelde me gezien en bevestigd. Ja we eten kibbeling met gadogado. Broer, dochter en vriendin in aantocht.

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *