Kiezen, wie brengt jou vrijheid?

Vrijheid, is wat je doet met wat jou is aangedaan, schreef Jean-Paul Sartre. Mooie woorden als inleiding op dit blog over hoe je kiest in het leven.
Wie staat er bij jou aan het roer?

stampvoetend kind brengt geen vrijheid


De kritische ouder die je telkens over de kleng jaagt naar te grote flinkheid? Het kleine gekwetste meisje dat blijft hangen in haar eigen drama? Het boze stampvoetende kind dat gezien wil worden? De immer begripvolle mens die zich distantieert van de eigen gevoelens en zich erboven plaatst? Ons innerlijk is lang niet altijd eensgezind. In crisistijd, als elke seconde telt nemen we vaak intuïtief een besluit. Soms lukt dat niet en bevriest iemand of loopt weg, dat hangt af van de conditionering van ons overlevingsmechanisme. Iedereen is ooit gekwetst geweest, want het leven gaat niet zonder beperkingen.

 

De wond als schat 


Geen ouder die volmaakt een kind door zijn jeugd heen loodst! In de beperking ligt een grote charme verborgen, wie deze schat zoekt, heeft moed en geduld nodig en wordt beloond met een vol-ledig leven waarbij kwetsbaarheid en kracht in balans plek hebben gevonden. Dat siert de bewuste volwassen mens die geworteld en bezield in het leven staat.
Wie zich bewust is van de eigen dynamieken en ruimte neemt voor heling, herkent zichzelf en kan sturen. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de eigen kwetsuren en projecteert deze niet op anderen.
Dan is er de vrijheid waar de vermaarde filosoof Sartre op doelt. Dan is er een volwassene aan het stuur die verantwoordelijkheid neemt voor wat het leven aan keuzes biedt.

IMG_3392.JPG

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing over jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *