Organisatie Opstellingen

Wie is de leider?

Wie is de leider in organisaties en het bedrijfsleven? Uit onderzoek blijkt dat we een man als baas believen. Onderzoek van Direction onder 2.567 Nederlandse medewerkers, managers en directieleden toont aan dat 78,8 procent van de vrouwen en 87,2 procent van de mannen onbewust een voorkeur heeft voor een man als leider. het glazen plafond zit verankerd in onze hersenen. Onbewust wil het leeuwendeel een mannelijke baas en wordt leiderschap als een mannelijke eigenschap gezien.

We kunnen van alles en nog wat willen maar diep van binnen komt dat niet overeen met wat we voelen. Voor mij als systeemopsteller is dat niet verwonderlijk. Onze drijfveren zijn traditioneel en diep verankerd in ons wezen. Zolang wij onze eigen innerlijke animus en anima nog niet hebben omarmd, kunnen we niet vrijuit gaan staan en vertrouwen schenken aan een vrouw aan de top. Het gaat zoals altijd over vertrouwen eer een verandering omarmd kan worden. Er zal nog heel wat water door de Rijn mogen stromen eer we als volk en samenleving toe zijn aan werkelijke gelijkwaardigheid.

Het is goed dat we ons hiervan bewust zijn. Dat geeft sleutels tot een ontwikkeling waarbij individuen, mannen en vrouwen, volwassen worden en organisaties navenant emanciperen. Onze toekomst zal wel varen bij vrouwe;ijk leiderschap dat dienend is aan de mogelijkheden en kwaliteiten van de werkvloer. Een organisatie krijgt de leider die zij verdient, die zij aan kan. de ontwikkeling van mensen gaat hand in hand met leiderschap. Nog even geduld dus.
IMG_1685

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *