Uncategorized

Lieve Lotje is niet meer

Ze stond voor koppig, eenkennig en resoluut. Gisteravond is ze overleden, mijn trouwe bondgenote gedurende 15 jaren. Lieve Lotje, kleine zachte grijze poes met adelijk perzisch bloed, zusje van rooie Bram. Lieve Lotje is niet meer.

Ik raak er meer en meer van doordrongen dat iedereen en ook alle dieren die een rol spelen in ons leven, ons iets van onszelf spiegelen. Soms dragen ze stukken voor ons die we ons zelf liever niet toedichten. Zeker onze kinderen en huisdieren zijn loyale dragers om ons zo emotioneel te ontlasten. In mijn opstellingen ontwarren dergelijke verstrikkingen, zodat ieder vrijuit het eigen leven kan leven. Bewust geworden, kun je kiezen voor je eigen weg en hoef je niet langer het toneel van de ander te betreden. Ook voor Lotje zit haar taak erop, ik omarm nog niet zo lang dat kleine onooglijke deel in mij, dat uitermate eenkennig en precies haar behoeften kent, zeer oer en rudimentair het reptielengeheugen weerspiegelend. Ik zorg voor mijzelf daar waar ik lang vrouw-en-moeder-eigen eerst de ander voor liet gaan. Ik ken mijn behoeften en dat was  onontgonnen land waar ik inmiddels de kaart van weet te kleuren. Mijn intuitie en gevoel leidt mij de weg, hart in regie en hoofd ondersteunend aan het geheel.

Mijn trouwe poes Lotje is niet meer. Ik had vertrouwen in haar en het leven en kon me dit afscheid in overgave laten gebeuren. Geen ingrijpen of toeters en bellen van de dierenarts, gewoon haar gang laten gaan. Sterven zonder lijden is een intens proces, dat lijkt op geboren worden. Alle decorum en façade maakt plaats voor essentie en het zielsverbond. De sluiers tussen de aarde en hemel zijn dun en de energie is puur en heilzaam, voor stervende en dierbaren in het afscheid van elkaar. Een proces van verzoening: Sterven maakt het leven rond.
Dank lieve Lotje, speel jong en dartel in de tuin van de hemel,

ik hou van jou in mij.

20140310-102514.jpg

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

2 gedachten over “Lieve Lotje is niet meer

  • Ontroerd lees ik jouw afscheidsbericht. Een waardiger afscheid had Lotje niet kunnen krijgen. Warm en respectvol van jou naar haar die jou zo trouw gespiegeld heeft…….
    Dikke troostknuf van mij voor jou ❤️

  • Ontroerend en recht vanuit het hart geschreven In Memoriam. Je eert haar, jullie band en de unieke spiegel die zij jou voorhield er mee. Dieren komen wel degelijk voor iets op ons pad. M.i. hebben ze een persoonlijke opdracht gedurende de tijd dat ze ons vergezellen. Is hun missie eenmaal volbracht, dan kunnen ze overgaan naar de dierenlichtwereld. Een prachtig mooie foto heb je bijgesloten. Je hebt haar voortreffelijk en invoelbaar beschreven. Een mooi toeval is ook dat de hoofdeigenschappen die je haar toeschrijft, van toepassing zijn op mijn (onlangs) overleden bondgenootje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *