Uncategorized

Vastentijd

In stilte vindt de omkering plaats – de ommekeer. Niet voor niets is deze tijd ook de voorbereiding voor het Paasfeest. De weg naar overgave begint met de kruisiging van het ego.
In stilte hoor je jezelf. Als je je lijf een aantal beperkingen opleg geef je meer ruimte aan de fluisteringen van je ziel.

Je lijf hoeft letterlijk minder aandacht te geven aan de vertering van voedsel en drank en juist als je zuiver eet en je lijf werkelijk hoogwaardig voedt, dan is er meer ruimte voor de verstilling.  Deze verstilling geeft ruimte aan jouw geest en juist in deze tijd waarin de lente wakker wordt, zijn er kiemen van nieuw leven mogelijk.  Als je deze zaadjes vergezeld laat gaan van zuivere intenties, nemen zij die intentie mee in hun wezen en ook in hun fysieke gestalte als zij tot wasdom zijn gekomen.

Dat geldt voor bloemen en planten en ook voor ideeen en plannen.  Zij dragen de verbinding met de geest en daarmee een kracht die voorbij ego gaat en zich verbindt met dat wat groter is. Dienend aan mensheid, wereld en het totaal.

De vastentijd  duurt tot Pasen. Ik doe deze 40 dagen mee en zuiver mezelf van een aantal ingesleten gewoonten. Om straks schoon de lentewei in te dartelen. Ik volg niet een streng door anderen voorgeschreven regieme maar mijn eigen compilatie aan zuiverende maatregelen. Zo ben ik lief voor mijzelf en dien ik mijn Zelf en daarmee ook mijn Ziel en Geest.

De vastentijd leent zich bij uitstek voor een herziene verbinding met de geest waardoor een basis wordt gelegd om waardevolle projecten te realiseren..

Stijn

Ervaren systeemopsteller, trainer op identiteitsnivo, begeleider/coach van professionals. Numeroloog en raadsvrouw. Wijst je de weg naar wie je echt bent, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent te zijn, met al je talenten en mogelijkheden. Met zelfacceptatie en effectieve persoonlijk sturing op jouw levenspad. Onthult samen met jou je persoonlijke sleutel tot jouw levensgeluk. Laat je je moed verzamelen om buiten je comfortzone te gaan, want daar ligt de magie. Ook voor jou.

Een gedachte over “Vastentijd

  • Wat een mooi artikel Hillie, vooral de eerste alinea slaat in als een bom! En inspirerend!
    Ook voor diet wee ben ik ontvankelijker gedurende mijn vasten-rite..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *